Насіння небайдужості, співчуття, чуйності до чужої біди засівається батьками в родині, а зрощується, леліється, плекається міцним завдяки вихователям, вчителям, наставникам. І тут дуже важливо, щоб ті люди, яким ми довіряємо співвиховання нашого майбутнього розуміли важливість прививання правильних цінностей. 

Мені пощастило, я знаю таких людей. ОНВК 13 директор Nata Roma, вчитель Бардук Юлия (шкода не всі є в друзях і не всіх можу тегнути) саме з таких людей. З осені 2014 діти з батьками та вчителями школи, з легкої руки Наталії Анатоліївни забеспечила на зиму декілька підрозділів ЗСУ теплим шкарпетками та рукавицями, допомогали пораненим в госпіталі, малозабезпеченим. В школі регулярно проводяться акції по збору макулатури, кришечок, тощо. Виручені кошти передаються на всілякі добрі справи. 
Сьогодні завершилась одна з таких акцій по збору макулатури та кришечок, кілька місяців вчителі, учні, батьки робили все, щоб якомога більше зібрати, зібрані кошти 11 000 гривень, було вирішено передати сім'ї загиблого Героя з Любашівського району Вадима Матросова (псевдо Боцман) у якого залишилась дружина Алочка Матросова і двоє чарівних дівчаток. 
Купа ляльок, іграшок, солодощів чекало на маленьких красунь сьогодні в ОНВК 13. Трішки розгублені та сором'язливі дівчатка швидко освоїлися та вже за кілька хвилин щасливі від кількості подарунків разом з учнями школи пішли на екскурсію по навчальному закладу. 
"Я не чекала. Дуже дякую всім за свято, яке нам сьогодні влаштували!"(С) Це слова Алли. 
"Це те, що ми можемо зробити, щоб хоч якось віддячити тим, хто віддав найцінніше - своє життя, за мирне небо над головами наших дітей!" (С) Наталія Анатоліївна 
І це - дорогого варте! 
Я дякую кожному, починаючи від директора школи Наталії Анатоліївни, вчителям, батькам, дітям, всім хто долучився до збору. Ви зробили велику справу! 
Слава Україні!