Шановна громада! Долучайтеся до підписання петиціі проти закону 4192 про надання волонтерам статусу УБД. Це нова корупційна схема.
Справжні волонтери проти.

Петиція про НЕ ПІДТРИМКУ Законопроекту №4192 від 10.03.2016 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо статусу волонтерів. Надання статусу учасника бойових дій для волонтера НЕ відповідає змісту волонтерської діяльності, цілям та напрямкам роботи в цілому.

Автор (ініціатор): Грідін Олексій.
Статус петиції: Оприлюднена.
Дата початку збору підписів: 25 травня, 2017.
Дата завершення збору підписів: 25 серпня, 2017.
Залишилось днів до закінчення збору: 90.
Загальна кількість підписів: 34.
Текст електронної петиції:

Волонтери України, які в найтяжчий для країни час стали на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України поряд з бійцями Збройних Сил України, добровольчими формуваннями та здійснювали забезпечення останніх необхідними засобами боротьби з агресією російської федерації допомагали не маючі на меті отримання будь-яких статусів, нагород чи премій. 
Статус учасника бойових дій для волонтера не відповідає змісту волонтерської діяльності, нашим цілям та напрямкам роботи.
В той час, коли статус учасника бойових дій й досі не можуть отримати добровольці, які приймали участь у бойових діях та захистили Україну в перші роки війни, питання статусу учасника бойових дій для волонтера є не актуальним.
Введення зазначеного статусу призведе зростання маніпуляцій зі статусом, збільшення корупції, розкрадання державних коштів та майна, знецінення самого статусу.
Ми вважаємо зазначену депутатську ініціативу неактуальною, популістською та такою, що знецінює діяльність волонтерів і вклад справжніх захисників Батьківщини у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. тому просимо НЕ підтримувати ЗП №4192 від 10.03.2016р та введення його у дію.

Інформація щодо петиції